۱۴ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۲۹

دهقانی:

استان کرمان نیازمند 5 کشتارگاه صنعتی و بهداشتی است

استان کرمان نیازمند 5 کشتارگاه صنعتی و بهداشتی است

کرمان - خبرگزاری مهر: مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خواستار ایجاد سیستم یکپارچه تولید تا کشتار در صنعت مرغداری و ایجاد پنج کشتارگاه صنعتی و بهداشتی در این استان شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن دهقانی صبح یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت 14 مهرماه روز دامپزشکی به ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در این حوزه پرداخت و استان کرمان را در زمینه کشاورزی دارای استعدادهای زیادی دانست.

وی گفت: استان کرمان بعد از معدن دارای جایگاه ویژه ای در بحث کشاورزی است که می تواند برای استان درآمدزا باشد اما متاسفانه سهم استان از بودجه ملی ناچیز است.

دهقانی انتظارات استان کرمان در بحث کشاورزی را بیشتر توصیف کرد و ادامه داد: نباید مسائل سیاسی در استان برعمران آن تاثیر بگذارد و ما انتظار داریم حداقل پنج کشتارگاه صنعتی در استان وجود داشته باشد که متاسفانه در حال حاضر فقط سه کشتارگاه نیمه صنعتی وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به نیاز شهرستان های رفسنجان، سیرجان و بم به وجود به کشتارگاه های صنعتی و بهداشتی تصریح کرد: نقش کشتارگاه ها در حفظ شرایط محیط زیست و کمک به صنعت دام پروری استان و افزایش بهره وری و تامین گوشت بهداشتی بسیار مهم و قابل توجه است.

این مسئول مشکل اساسی در صنعت مرغداری استان را نبود یک سیستم یکپارچه از تولید تا کشتار دانست و گفت: باید تصدی گری دولت به تشکل های کشاورزی واگذار شود تا بتوانیم سیستم دلالی را در کشور حذف کنیم.

وی همچنین با اشاره به ضعف استان کرمان در بحث بسته بندی اظهار داشت: این صنعت در بحث اشتغال نیز می تواند بسیار مفید باشد و البته استان کرمان در بحث آزمایشگاه ها آمادگی این را دارد تا در منطقه جنوب شرق کشور خدمات ازمایشگاهی را ارائه دهد  و در این راستا در آزمایشگاه های ما توانایی تشخیص گوشت حلال و حرام را دارند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همچنین پراکندگی واحدهای دامی و نژاد های مختلف دامی را باعث ایجاد مشکلات زیادی در بحث دام دانست و افزود: یکی از مشکلات، تردد بی رویه دام است که می تواند نقش مهمی در انتقال بیماری ها داشته باشد و البته مغفول ماندن نقش دامپزشکی در سلامت جامعه، پایین بودن تعرفه های دامی، خشکسالی های متوالی، وجود دام های عشایری، عدم سرمایه گذاری کلان در بخش دام و عدم وجود زیرساخت های لازم از دیگر مشکلات این حوزه است.

دهقانی همچنین لزوم همکاری بین بخشی، اختصاص جلب منابع لازم، توجه به زیرساخت ها، پیوند مشترک بین پزشکی و دامپزشکی، بهره مندی دامپزشکی از دو تا پنج درصد درآمد کشور را راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات عنوان کرد و گفت: استان کرمان ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب های تولید محصولات دامی را دارا است.
 

کد خبر 2150126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha